Ugrade uw webbrowser
U gebruikt een browser die we niet ondersteunen. Voor de beste gebruikerservaring op onze site, raden we u aan te upgraden naar een nieuwere browser. Zie onze lijst met ondersteunde browsers.

Stelling nemen tegen illegale handel in wilde dieren

Olifant

Onze wereld raakt steeds meer onderling verbonden. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om vrienden en familie in het buitenland te bezoeken, nieuwe landen en culturen te verkennen en van waar ook ter wereld goederen te versturen of te ontvangen. Maar deze verbinding heeft een donkere kant. Criminele netwerken profiteren van efficiënt en betaalbaar vervoer door de lucht om hun illegale activiteiten te ondersteunen.

Illegale handel in wilde dieren is de op drie na meest lucratieve zwarte markt ter wereld na drugs, wapens en mensenhandel, en brengt jaarlijks maar liefst USD 150 miljard in het laatje. U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord over de handel in ivoor, maar wist u dat er elk jaar ongeveer 20.000 Afrikaanse olifanten om het leven komen vanwege hun slagtanden? Dat is elke 25 minuten een olifant.

Uit een onderzoek uit 2018 blijkt dat China de hoofdbestemming is voor illegale wilde dieren en bijbehorende producten, waaronder ivoor, neushoorn, pangolin, tijger en andere diersoorten. Hongkong is een belangrijk handelsknooppunt voor China en bevindt zich dus in de frontlinie bij het oplossen van dit probleem.

Daarom heeft Cathay Pacific de krachten gebundeld met andere luchtvaartmaatschappijen, NGO's, overheden en belangrijke spelers om de illegale handel in wilde dieren te stoppen. In 2016 hebben we de United for Wildlife Transport Taskforce Buckingham Palace Declaration ondertekend, die nu meer dan 100 ondertekend is. We hebben beloofd dat we het vervoer van illegale producten van wilde dieren niet willens en wetens zullen faciliteren of tolereren, wat betrekking heeft op producten die in strijd zijn met de Convention on International Trade in Endangered Species of Wildlife Fauna and Flora (CITES). Ook hebben we het vervoer van alle ivoor- en haaienvinproducten (sinds 2016) en jachttrofeeën (sinds 2015) op onze vluchten verboden.

Onze toewijding omvat tevens het trainen van onze medewerkers, het upgraden van onze technologie plus het delen van informatie en middelen met andere bedrijven en organisaties wereldwijd. In 2017 lanceerden we ons Duurzaam ontwikkelingsbeleid voor vrachtvervoer en we zijn bezig met het uitrollen van risicoprofilering van agenten die goederen bij ons verzamelen voor distributie naar verdere locaties en het verbeteren van de screening- en etiketteringsprocessen in de vrachtindustrie in Hongkong.